Agents Rurals actuen contra la pesca il·legal al Canal d’Urgell

pesca1

02 oct Agents Rurals actuen contra la pesca il·legal al Canal d’Urgell

Membres del Cos d’Agents Rurals han denunciat un veí de Guissona el passat diumenge 27 per pescar amb una xarxa de pesca al Canal d’Urgell, al seu pas pel terme municipal de Preixens (La Noguera). Els fets van ser descoberts en les tasques de vigilància preventiva del buidatge del Canal d’Urgell.
 
Es dóna la circumstància que aquests dies es fa el primer buidatge del canal principal del Canal d’Urgell. Gràcies a la comunicació prèvia del buidatge que la Casa Canal fa al Cos d’Agents Rurals, aquests intensifiquen les labors de vigilància per a evitar que morin peixos, sigui per manca de cabal o per pescadors que aprofiten la facilitat de pescar-los quan hi ha poca aigua.
De manera general, la pesca amb canya al Canal d’Urgell és prohibida tot l’any. El fet de pescar-hi quan se’n fa el buidatge és especialment greu perquè els peixos es troben en una situació més vulnerable. L’ús de xarxes de pesca és prohibit a totes les aigües continentals de Catalunya (rius, embassaments i canals).
Els Agents Rurals van aixecar acta de denúncia administrativa, i van comissar la xarxa i tres truites de riu autòctones, ja mortes, que el denunciat havia pesca i ja duia dins el vehicle. Els fets denunciats estran tipificats com a infracció greu a la Llei de pesca continental de Catalunya, i es sancionen amb multa de 301 a 3000€.
Font: Sala de premsa Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació