Agents Rurals denuncien 6 pescadors furtius a l’embassament de Santa Anna

pesca1

06 may Agents Rurals denuncien 6 pescadors furtius a l’embassament de Santa Anna

Els infractors van ser localitzats al pantà durant un servei de vigilància des d’embarcació pròpia  

Agents Rurals van denunciar diumenge un grup de 4 pescadors francesos que usaven embarcacions sense autorització de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i que infringien la normativa de pesca continental al municipi d’Os de Balaguer (la Noguera). En total es van inspeccionar 8 pescadors a l’embassament de Santa Anna i es van comissar 12 canyes de pescar.

A la cua de l’embassament, els Agents Rurals van localitzar un grup de quatre dels pescadors de nacionalitat francesa, aficionats a la modalitat carpfishing , que presumptament feia tres dies que estaven acampats en un lloc inaccessible per terra.  Els pescadors utilitzaven embarcacions de rem i de motor elèctric sense autorització de l’organisme de conca corresponent.
Els quatre pescadors francesos han resultat denunciats per diferents infraccions. Dos d’ells no tenien ni llicència ni permís de la zona de pesca controlada, un pescava amb 5 canyes alhora (el màxim permès en aquesta massa d’aigua és 2 canyes) i el quart usava peix natural (mort) com a esquer. També s’han denunciat tots quatre per no disposar d’autorització per utilitzar l’embarcació.
A banda d’aquest grup, els Agents Rurals van trobar un altre grup de 4 pescadors d’origen romanès, amb la documentació correcta. Tot i això, dos d’ells van ser denunciats per pescar usant peix natural (mort) com a esquer.
Els Agents Rurals van aixecar actes per infracció administrativa de la Llei de pesca continental i han comissat un total de 12 canyes de pesca. Els fets denunciats estan tipificats com a infraccions lleus a la Llei de pesca continental de Catalunya, i es sancionen amb multa de 60 € a 300 €. També han aixecat 4 actes per infracció de la Llei d’aigües, que es trametran a l’Agència Catalana de l’Aigua.
Les embarcacions de rem o de motor (elèctric o d’explosió) han d’estar declarades i matriculades, independentment de la seva llargària. La Declaració Responsable de Navegació es tramita a través del portal web de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per navegar als embassaments d’aquesta conca, i a l’Agència Catalana de l’Aigua per navegar als embassaments de conques internes de Catalunya. Posteriorment s’ha de pintar a l’embarcació la matrícula que facilita la CHE o ACA, segons sigui el cas. Així mateix, s’ha d’acreditar la desinfecció de l’embarcació quan entra o surt d’embassaments infectats pel musclo zebrat. L’organisme de conca confina les embarcacions matriculades en zones infectades als embassaments amb la plaga declarada. D’aquesta manera es busca impedir la propagació d’aquesta espècie exòtica invasora, perjudicial per als ecosistemes aquàtics i per a les infraestructures associades al reg i a l’abastament d’aigua.
Font: Sala de premsa Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.