Agents Rurals enxampen dos pescadors subaquàtics pescant garotes il·legalment

Garoines interceptades

03 abr Agents Rurals enxampen dos pescadors subaquàtics pescant garotes il·legalment

Agents Rurals del Grup de Suport Marí de Girona van interceptar al Baix Empordà dos pescadors subaquàtics que pescaven garotes de manera furtiva. La pesca esportiva de garotes només permet 150 garotes per dia, i a més cal disposar de la llicència de pesca recreativa corresponent.
Els dos pescadors van fer una primera immersió al litoral de Begur al voltant de les deu del matí, on van fer una primera pesca de garotes. Després es van dirigir al seu domicili a descarregar la captura i, seguidament, van anar a un altre punt del litoral a fer una segona immersió. A quarts d’una del migdia, els pescadors van sortir de l’aigua, i és llavors quan els agents rurals els van poder interceptar.
Els dos pescadors havien capturat en aquesta segona immersió unes 250 garotes entre tots dos, i, en la primera immersió, es va poder comprovar que com a mínim n’havien pescat 150 unitats més. De manera que, pel cap baix, havien pescat 100 garotes més de les permeses en un sol dia. Se’ls va denunciar per pescar més garotes de les permeses per dia i llicència, i se’ls va comissar la pesca il·legal.
Cal afegir que els dos pescadors subaquàtics denunciats van resultar ser pescadors d’elit que participen habitualment als Campionats de Pesca Subaquàtica de Catalunya i d’Espanya.
La pesca esportiva de garotes només permet la pesca de 150 garotes per dia, i a més cal disposar de la llicència de pesca recreativa corresponent; cal afegir que per a la modalitat de pesca subaquàtica cal la llicència específica per a aquest tipus de pesca esportiva. La llicència de pesca recreativa amb canya també permet la captura de garotes però des de la superfície, és a dir, amb algun utensili que permeti agafar les garotes que estan a poca fondària sense haver-se de cabussar. Quant a l’horari, la pesca de la garota no es pot dur a terme més tard de les 13 h.
Entre els mesos de gener i març, a la Costa Brava, hi ha molta activitat al voltant de la gastronomia de la garota. Aquest fet accentua l’activitat furtiva de la pesca: pescadors no professionals pesquen garotes per vendre-les als establiments de restauració local. Aquesta activitat comporta una competència deslleial envers els pescadors professionals (marisquejadors) de les diferents confraries del Baix Empordà, que veuen com bars i restaurants venen garotes procedents de la pesca esportiva.
Font: Sala de premsa Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.