Agents Rurals enxampen un furtiu d’isard a la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars

Fotografia del material intervingut

04 nov Agents Rurals enxampen un furtiu d’isard a la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars

Membres dels Agents Rurals del Pallars Sobirà van enxampar dimecres, dia 12 d’octubre, un caçador furtiu d’isards al Solà d’Escart, al terme municipal de la Guingueta d’Àneu, dins la Reserva Nacional de Caça de l’Alt Pallars.
Es tracta d’un ciutadà resident a Madrid, armat amb un fusell il·legal manipulat amb la incorporació d’un silenciador, que en el moment de la intercepció portava els caps de 3 isards (1 mascle i 2 femelles). A més, portava un dispositiu d’alta visió, un telescopi, element que mostra encara més la seva professionalitat per practicar aquesta activitat il·legal.
Aquest furtiu anava acompanyat d’un altre home que li feia de portador i guaita per poder escapolir-se millor dels efectius de vigilància. Els Agents Rurals van observar la presència d’aquest caçador a la muntanya amb una arma sospitosa de dur un silenciador. En aquesta zona, si es caça l’isard cal anar sempre acompanyat d’un agent rural o un guarda de Reserva, amb el permís corresponent. Immediatament, tres efectius dels Agents Rurals van muntar un operatiu d’intercepció, i a les 16 hores el van poder enxampar abans d’entrar al vehicle.
Se’ls va identificar i denunciar administrativament per caçar sense permís 3 isards dins d’una Reserva Nacional de Caça amb l’ús d’una arma il·legal (amb silenciador). Els 3 caps, l’arma i el telescopi es van comissar.
Aquests fets poden suposar una sanció total superior als 5.000 € per infringir la norma i la valoració dels animals caçats. Cal recordar que l’isard a la RNC de l’Alt Pallars és la peça més valorada pels caçadors i també pels visitants de la muntanya. La caça regulada dels isards genera ingressos econòmics als ajuntaments i EMD de la zona.
Font: Sala de premsa Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.