Agents Rurals identifiquen l’autor de la mort d’un gos a l’Anoia

Moment de la necròpsia al Centre de Fauna de Torreferrussa

14 jun Agents Rurals identifiquen l’autor de la mort d’un gos a l’Anoia

Membres del cos d’Agents Rurals de l’Anoia han conclòs una investigació que ha determinat la causa i l’autor de la mort del gos que es va abocar a la riera de Carme entre els límits municipals de Carme i la Torre de Claramunt de la comarca de l’Anoia.
Els fets van passar el mes de desembre de 2015 quan els agents van rebre una incidència del 112 alertant d’un presumpte maltractament a un gos amb resultat de mort. Els agents es van desplaçar al lloc dels fets i van poder constatar que dins de la riera hi havia el cadàver d’un gos mascle mestís (Canis familiaris) creuat de podenc de color canyella. Aquest gos no duia el xip d’identificació obligatori, ni tampoc cap altre element sobre el propietari de l’animal, com ara un collar amb placa amb el numero de telèfon.
Arran d’aquesta informació, els agents rurals de l’Àrea Bàsica de l’Anoia van iniciar una investigació dels fets per esbrinar la causa i el responsable de la mort del gos.
Un cop els veterinaris del Centre de Fauna de Torreferrussa van practicar la necròpsia a l’animal, es va descartar la possibilitat que el gos hagués mort ofegat i es va concloure que la mort havia  estat produïda per un ésser humà de manera intencionada i amb acarnissament. Les característiques i l’abast de les lesions indicaven que es va aplicar molta força en l’agressió i possiblement un objecte contundent. La causa de la mort va ser un politraumatisme amb afectació d’òrgans vitals.
Finalment, un cop efectuades diverses actuacions, diligències i recollides de proves per part dels agents rurals s’han donat per concloses les investigacions i s’ha identificat un veí proper a la zona com a possible autor de l’agressió al gos que li ha causat la mort.
Aquests fets poden ser constitutius de diverses infraccions de la Llei de protecció dels animals, sancionades amb multes de fins a 20.000 €; i d’un delicte relatiu a la protecció dels animals domèstics, recollit a l’article 337 del Codi penal. Per aquest motiu, s’ha donat trasllat de les diligències efectuades a la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme de Barcelona.

Font: Sala de premsa Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.