Agents Rurals intensifiquen la vigilància al Pantà de la Llosa del Cavall

26 mar Agents Rurals intensifiquen la vigilància al Pantà de la Llosa del Cavall

Els Agents Rurals realitzant les tasques de vigilànciaEl Cos d’Agents Rurals ha portat a terme un servei especial de vigilància i control de l’activitat al Pantà de la Llosa del Cavall (Solsonès).

El control es va realitzar en cap de setmana coincidint amb l’obertura de la temporada de pesca als rius i embassaments de Catalunya. Aquest embassament es troba dins de l’espai natural de les serres de Busa-els Bastets-Lord i és un lloc de gran afluència de persones que desitgen fer diferents activitats esportives en contacte amb la natura en ple Prepirineu.
Gràcies a aquest dispositiu, s’han efectuat unes 70 inspeccions de pesca des de terra i des d’embarcació. El resultat ha estat molt positiu, ja que no s’ha detectat cap pescador amb infracció per manca de documentació (llicència de pesca i permís diari per a la zona de pesca controlada). Quant als mitjans de pesca utilitzats, s’han trobat tres persones que no empraven els esquers permesos per al tipus de pesca que realitzaven i, conseqüentment, han estat denunciades.
Dins el mateix dispositiu també s’ha fet control de les embarcacions que estaven navegant per l’embassament, ja sigui per pescar o per activitat esportiva. S’ha efectuat un total de 20 inspeccions i cinc persones han estat denunciades per navegar sense la documentació necessària.
Cal recordar que per navegar amb embarcacions de rem, vela i motor pels rius i embassaments de Catalunya -també pels d’altres comunitats autònomes-  s’ha d’haver tramitat la corresponent declaració responsable de navegació i complir les normes que s’hi estableixen i molt especialment les de desinfecció de l’embarcació. Aquesta desinfecció té per objectiu evitar la proliferació d’espècies invasores perjudicials per a l’hàbitat, com per exemple el musclo zebrat. Segons la conca on es vulgui navegar, aquesta declaració s’haurà de tramitar a l’Agència Catalana de l’Aigua (conques internes) o a la Confederación Hidrográfica del Ebro (conca de l’Ebre).
Font: Sala de Premsa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya