Agents rurals intervenen vuit animals protegits dissecats que es volien comercialitzar per Internet

pells

10 feb Agents rurals intervenen vuit animals protegits dissecats que es volien comercialitzar per Internet

El comerç de fauna està regulat internacionalment pel conveni CITES; ara es troben dipositats a la Duana de Barcelona
 
El preu d’aquestes pells al mercat té un valor d’uns 22.000 euros
El Grup de Suport de Fauna i Flora de l’Àrea Regional de Barcelona dels Agents Rurals ha intervingut set trofeus de caça que s’havien posat a la venda a través d’Internet. Concretament, es tracta de dues pells d’os bru (Ursus arctos), una pell d’os negre (Ursus americanus), una pell d’os polar (Ursus maritimus), una pell de lleopard (Panthera pardus), una pell de lleó (Panthera leo) i una pell de cocodril del Nil (Crocodrylus niloticus). Els preus de venda de cadascun oscil·laven entre 2.000 i 10.000 €, amb una preu total de tot el lot de 22.500 €.
Els agents van tenir coneixement d’uns anuncis per vendre les pells i van establir contacte amb la persona que els havia publicat a fi de poder comprovar la documentació de què disposava. Aquestes espècies es troben incloses en l’apèndix I i II del Conveni CITES (Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre) i l’annex A i B del Reglament (CE) 338/97 del Consell, relatiu a la protecció d’espècies de la fauna i flora silvestres mitjançant el control del seu comerç. La documentació aportada acreditava l’origen legal quant a CITES. No obstant, els certificats CITES aportats s’havien expedit amb la finalitat “trofeus de caça” (H), motiu pel qual es van comissar cautelarment en dipòsit fins que l’Autoritat CITES dictaminés al respecte.
El certificats expedits en el seu moment, com a trofeu de caça, tenen la consideració d’efectes personals i un ús restringit, i, per tant, no es poden utilitzar amb fins lucratius per a la seva venda o exposició amb finalitat comercial.
Les diligències practicades pels agents es van lliurar a l’organisme competent en casos relacionats amb fauna CITES, en aquest cas la Duana de Barcelona. La Duana va ordenar el comís definitiu dels trofeus comissats cautelarment pels Agents del Grup de Suport de Fauna. Tots els trofeus intervinguts s’han traslladat a les dependències indicades per la Duana de Barcelona, per una presumpta infracció de la Llei orgànica de repressió del contraban.
 Vídeo de les pells intervingudes :

 Font: Sala de premsa Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.