Anellat el primer poll d’àliga cuabarrada de la temporada al Parc Natural de Cap de Creus

Foto

06 may Anellat el primer poll d’àliga cuabarrada de la temporada al Parc Natural de Cap de Creus

 És un mascle de 35 dies i 1,4 quilos en bones condicions físiques

Catalunya té una setantena de parelles, tres en aquest Parc

 

L’Equip de Biologia de la Conservació de la Universitat de Barcelona (UB), amb la participació del Grup de Suport de Muntanya del Cos d’Agents Rurals, ha anellat el primer poll d’àliga cuabarrada (Aquila fasciata) de la temporada a Catalunya, al Parc Natural de Cap de Creus. Es tracta d’un mascle de 35 dies d’edat i 1,4 quilos de pes en bones condicions físiques, tot i que presentava alguns indicis a les plomes d’haver patit períodes de menys aliment.
L’àliga cuabarrada és una espècie protegida i amenaçada que té una setantena de parelles criant a Catalunya, de les quals set es troben a les comarques de Girona i tres al Parc Natural de Cap de Creus. És un ocell rapinyaire que s’alimenta sobretot de gavians, conills i perdius. Per això també se’l coneix com a àliga perdiguera. Acostuma a criar en zones de penya-segat de les serralades litorals i prelitorals, i pot tirar endavant entre un i dos polls.
Des de fa uns anys, les societats de caçadors i el Parc Natural de Cap de Creus porten a terme mesures de forma coordinada per fer compatible l’aprofitament cinegètic i la conservació d’aquesta i altres espècies clau en l’ecosistema, com són el conill i la perdiu. Per exemple, es fomenten les seves poblacions amb la gestió de l’hàbitat o facilitant aliment i aigua en el període estival.
Font: Sala de premsa Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.