eduCAR

EDUCAR

14 ene eduCAR

Alguna cosa més que un simple programa d’educació i sensibilització ambiental .

Durant el curs passat 2015/16, dins del programa eduCAR d’educació i sensibilització ambiental del Cos d’Agents Rurals es va realitzar, a totes les comarques de Catalunya, un total de 1.361 activitats amb una assistència de 42.576 persones. Aquestes dades són molt importants, sobretot si tenim en compte que som un col·lectiu petit. De fet som el cos especial amb menys efectius humans de la Generalitat de Catalunya.

El programa eduCAR està dividit en tres marcs d’actuació:

  1. a) marc educatiu: que es duu a terme a les escoles,
  2. b) marc informatiu: que son xerrades adreçades a majors d’edat,
  3. c) marc divulgatiu: que es duu a terme mitjançant la participació en fires o festes de caràcter ambiental.

EduCAR està adreçat a tots els segments de la societat, però el nostre pal de paller és el marc educatiu: Les activitats que duem a terme a les escoles i que sobrepassen el 70% de les activitats que realitzem en total. Aquesta és la nostra principal contribució pedagògica, com a servidors públics, pel que fa a la millora del medi ambient. És una veritable inversió de futur que efectuem en els alumnes que formen part de la propera generació, ja que seran els qui, realment, podran efectuar petits canvis que sens dubte contribuiran a la millora del nostre patrimoni natural.

Tot això ha estat possible gràcies a cada un/a dels Agents que, de manera voluntària, creuen en el que estan fent i que amb moltes més ganes que no pas mitjans, han fet que any rere any, el nombre d’activitats creixi a cada una de la comarques de Catalunya. Aquest és el millor indicador que podem tenir: el que estem fent agrada! i el que encara és més important, el que fem i expliquem serveix, perquè els alumnes han après moltes coses després de cada trobada amb els Agents Rurals!

El programa eduCAR, és un projecte col·lectiu, participatiu i de treball en equip on, cada vegada més, col·laboren i participen d’altres persones tant del propi Departament com d’altres Departaments i entitats. Tots junts sumem, però segur que acabarem multiplicant, això només depèn de la voluntat de nosaltres mateixos.

Moltes gràcies a tots/tes, l’eduCAR és vostre!!

EDUCAR.

 

Autor: Jaume Torralba. Cap d’Àrea Regional.