El Cos d’Agents Rurals actua contra la pesca furtiva a l’embassament del Foix

06 may El Cos d’Agents Rurals actua contra la pesca furtiva a l’embassament del Foix

Els Agents Rurals aixequen 18 actes de denúncia per pescar en zones de refugi i per ús d’arts de pesca prohibits durant la Setmana SantaL’embassament del Foix és una zona de pesca controlada on hi ha delimitades tres zones de pesca en la modalitat sense mort: Mas Carlús, l’Alsina i la Marina, la resta es considera refugi de pesca.

Durant els darrers anys a l’embassament del Foix s’ha constat un ús abusiu de la pràctica de la pesca, especialment en les zones delimitades com a refugi, i un augment de pràctiques incíviques com ho és l’abocament de deixalles a la llera.

Per part del Cos d’Agents Rurals es venen realitzant dispositius periòdics de control de la pesca furtiva per tal de reduir aquestes males pràctiques i en col·laboració amb la direcció del Parc del Foix, s’han realitzat actuacions encaminades a minimitzar el seu impacte com per exemple, el tancament dels accessos a la zona coneguda com el “Xalet – les Oliveres”.

Durant els quatre dies festius de Setmana Santa, efectius del Cos d’Agents Rurals de la comarca de l’Alt Penedès, han realitzat servei de control i vigilància de la pesca furtiva a l’embassament del Foix, al terme municipal de Castellet i la Gornal, prioritzant les zones declarades i senyalitzades com a refugi de pesca on l’exercici de la pesca està prohibit durant tot l’any.
Com a resultat d’aquestes inspeccions s’han aixecat 18 actes de denúncia, realitzant-se el comís de les canyes i totes les arts emprades durant l’activitat.
Font: Sala de Premsa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya