El Cos d’Agents Rurals intervé 142 pells de fauna protegida en una botiga del mercat dels Encants Vells de Barcelona

19 dic El Cos d’Agents Rurals intervé 142 pells de fauna protegida en una botiga del mercat dels Encants Vells de Barcelona

És la segona vegada que els Agents Rurals intervenen pells d’espècies protegides  en la mateixa parada
Pells
Membres del Grup de Suport de Fauna i Flora de Barcelona del cos d’Agents Rurals han intervingut 142 pells de rèptils i mamífers en un mercat de Barcelona. Es tracta de material procedent de fauna exòtica regulada pel conveni de Washington que en controla la tinença, venda i comercialització a escala internacional. Aquesta és la segona vegada que els Agents Rurals intervenen pells d’espècies protegides en la mateixa parada.
L’actuació va ser fa unes setmanes en unes parades que tenien a la venda pells de diverses espècies animals. La inspecció ocular, conjuntament amb la inspecció tant de les parades com del magatzem, va permetre detectar un total de 142 pells pertanyents a espècies de fauna salvatge exòtica, totes de comerç regulat.
La persona responsable de la parada no va aportar cap document vàlid acreditatiu de la procedència legal dels animals, fet que va motivar la intervenció cautelar de les 142 pells.
El total de pells intervingudes corresponen a un exemplar de còlob (primat africà), 121 pells de serps de diferents espècies, 3 pells de caiman, 14 pells d’iguana i 3 pells de tejú (gènere Tupinambis, llangardaix de l’Amèrica Central).
La intervenció es va dur a terme al Mercat Fira de Bellcaire de Barcelona, conegut com Els Encants Vells, en una actuació contra el comerç il·legal de fauna protegida. Es dóna la circumstància que el comís es va realitzar a una parada on ja es van intervenir pels mateixos fets més de 100 pells d’espècies protegides el mes de febrer de 2013.
Els fets denunciats constitueixen una infracció administrativa de la Llei orgànica per a la repressió del contraban, per la qual cosa s’han derivat les actuacions al Servei de Contraban de la Duana de Barcelona, qui instruirà l’expedient sancionador corresponent.
Font: Sala de Premsa Departament d’Agricultura, Raaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural