EN MEMÒRIA DE JORDI PEIX I MASSIP

07 jul EN MEMÒRIA DE JORDI PEIX I MASSIP

Jordi Peix

Aquest dissabte ha traspassat el Sr. Jordi Peix i Massip. Tot i que en la seva llarga trajectòria política va exercir diversos càrrecs a la Generalitat, i que darrerament se l’ha conegut com a co-fundador i responsable del Banc dels Aliments, els Agents Rurals el recordem especialment perquè el varem tenir de Director general del Medi Natural entre els anys 1993 i 1999.

Malgrat ser temps de crisi, Jordi Peix va ser capaç d’estructurar la política de medi natural del Govern de la Generalitat. Al mateix temps, va consolidar el Cos d’Agents Rurals i el va dotar de la minsa estructura que encara avui tenim. Un exemple d’esforç i d’encerts, reconegut per amplis sectors de la pagesia, la ramaderia, els boscos i la defensa de la natura.

En nom de molts companys, volem fer públic un agraïment especial perquè, quan els Agents Rurals van concloure que una línia elèctrica en mal estat (i no 2 detinguts per la Guàrdia Civil) havia causat l’incendi d’Aguilar de Segarra que va cremar més de 17.000 hectàrees l’estiu de 1998, Jordi Peix va defensar-ho públicament. Hi ha qui diu que això li va costar el càrrec. Però el temps li va donar la raó: la condemna a ENDESA va acabar essent ratificada pel Tribunal Suprem.

Gràcies a responsables polítics com Jordi Peix, el nostre país és una mica millor. Un exemple de treball, esforç, valentia i compromís. Gràcies Jordi Peix i Massip. Descansi en pau.

 

Fotografia: El Punt Avui