Sorprenen tres pescadors furtius que utilitzaven esquers prohibits a l’estany d’Ivars i Vila-sana

04 jun Sorprenen tres pescadors furtius que utilitzaven esquers prohibits a l’estany d’Ivars i Vila-sana

Comís

Membres dels Agents Rurals van sorprendre dissabte passat in fraganti un grup de tres persones que pescaven furtivament i de nit a l’estany d´Ivars i Vila-sana ( Pla d’Urgell). Els pescadors, sense llicència ni tiquet de la zona de pesca, empraven canyes amb esquers il·legals (peix viu), pescaven de nit i van eliminar vegetació arbrada per arribar a la làmina d´aigua. També se’ls van comissar les cinc canyes que utilitzaven, tres caixes amb material de pesca, un matxet de quaranta centímetres i una bossa amb material divers.

Per poder dur a terme l´actuació, membres del CAR van sol·licitar el suport dels Mossos d´Esquadra de Mollerussa, atès que els pescadors estaven indocumentats i en estat d´embriaguesa, a més de tenir fins a vuit antecedents policials contrastats.

Els agents van interposar diverses denúncies per pescar en horari prohibit, per pescar sense llicència, per talar vegetació de l’estany i per utilitzar esquers prohibits amb el conseqüent risc d´introducció del musclo zebrat (Dreissena polymorpha) a l’espai protegit.
Les sancions poden anar dels 60 als 3.000 euros, i els expedients seran instruïts pels serveis jurídics del Departament d´Agricultura i per la Delegació del Govern de l´Estat a Catalunya.

Durant els últims mesos, s´ha constatat un augment del furtivisme a l’EIN Estany d´Ivars i Vila-sana.

 

Font: Sala de premsa del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca,  Alimentació i Medi Natural